Gamebox Festival samler flere af landets største gamere og streamere

En stjerneparade af landets bedste og mest kendte gamere, streamere og cosplayere er på plads, når den spritnye Gamebox Festival udspiller sig i MCH Messecenter Herning i næste måned. På plakaten er blandt meget andet én af verdens bedste Fortnite-spillere, en uhyre populær streamer og et farverigt cosplay-område.

Stjernerne står i kø, når Danmarks største gamingevent, Gamebox Festival, for første gang udspiller sig i MCH Messecenter Herning 22.-24. april 2022. Flere af landets dygtigste og mest populære gamere, streamere og cosplayere indfinder sig til braget, der giver de besøgende mulighed for at møde idolerne, teste deres færdigheder mod selvsamme og i det hele taget blive klogere på alt vedrørende fænomenet esport.

Esportsgiganten Astralis deltager på Gamebox Festival med en stor stand med en fanzone, hvor man kan møde både League of Legends-stjernerne Kasper "Kobbe" Kobberup og Nikolay "Zanzarah" Akatov, organisationens Counter-Strike-talentspillere og ikke mindst Thomas "Th0masHD" Davidsen, der er én af verdens bedste Fortnite-spillere. Besøgende kan opleve sidstnævnte live, når han blandt andet dyster én mod én mod fans, og han ser store perspektiver i Gamebox Festival:

- Det bliver sindssygt fedt og sjovt endelig at deltage i et fysisk arrangement, og jeg glæder mig meget til at møde en masse fans. Jeg håber, at alle vil komme og være med til at vise, hvor fedt et community vi har, så vi kan gentage det hele næste år. Det er virkelig et stærkt initiativ, konstaterer Th0masHD.

De besøgende får også en unik mulighed for at møde Astralis' Counter-Strike-stjerner digitalt efter holdets kampe ved Major-kvalifikationsturneringen i Rumænien, som vises på storskærm.

Streamerstjerne: Der er lagt op til noget vildt
Th0masHD bliver fulgt op af Jacob "Jaxstyle" Krull, der med sine hundredtusindvis af følgere er i top-3 over landets største streamere målt på visninger og interaktion. Jaxstyle kan opleves i The Lobby, der indrettes som et hyggeligt sofa-amfiteater - og han har høje forventninger:

- Alt fremstår meget professionelt og gennemarbejdet, og ambitionerne er store, så det er min klare fornemmelse, at der er lagt op til noget vildt. Jeg håber, at Gamebox Festival sætter en ny, lækker standard for gamingevents i Danmark, der kan måle sig med lignende arrangementer i udlandet, som for fleres vedkommende er store kulturbegivenheder, lyder det fra Jaxstyle, der glæder sig til at streame og spille med fans på Gamebox Festival og til i det hele taget at give noget tilbage til sine mange følgere.

The Lobby styres sammen med området Beat The Pro af den rutinerede esportskonsulent, TV-vært og kommentator Andreas "Jern" Hjort Thomsen. I Beat The Pro-afdelingen kan man møde en række kendte gamere og influencere og spille mod dem, ligesom diverse kampe vil blive vist på storskærm og kyndigt kommenteret.

Kendt cosplayer: En superfed hobby
Produktionsselskabet Waypoint.gl, der har specialiseret sig i cosplayevents, forestår det store cosplayområde på Gamebox Festival, hvor man på en stand blandt andet kan møde den kendte World of Warcraft-inspirerede cosplaygruppe The Warcrafters. Om lørdagen gælder det et cosplayshow, der styres af tre prominente dommere, herunder den kendte, danske cosplayer Surine Cosplay alias Sørine Karlsson, der næsten ikke kan vente:

- Jeg er vildt spændt på og glad for at være en lille del af et arrangement til alle os gamingentusiaster i Danmark. Jeg ser rigtig meget frem til at være en del af dommerprocessen i den store cosplaykonkurrence, men jeg skal også rundt og nyde alle standene, kigge på nye spil og suge den fede stemning til mig, fastslår Surine Cosplay.

I den populære performancekunst klæder man sig ud som en kendt figur eller karakter og fremfører scener on- eller offline inspireret af forlæggets univers. Og Surine Cosplay fremhæver netop det kreative arbejde med at skabe kostumer og muligheden for at blive en del af de historier, man elsker, som nogle af grundene til, at cosplay i hendes optik er "en superfed hobby".

Gamebox Festival byder på alt fra prestigefyldte turneringer til professionelle showkampe, og besøgende kan eksempelvis se frem til at opleve verdens største 1v1-turnering i League of Legends - Red Bull Solo Q - Porsche Esports Carrera Cup Denmark, CS:GO-turnering og meget mere. Festivalen finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. april.

 

  Th0masHD, der er én af verdens bedste Fortnite-spillere, hører til de mange stjerner, som gæster Gamebox Festival. Pressefoto
   Jaxstyle, der er på top-3 over landets største streamere målt på visninger og interaktion, kan opleves på Gamebox Festival. Pressefoto

    Kontaktinformation

    Nikolaj Pagh
    Projektleder, Gamebox Festival
    Telefon: +45 28934002
    E-mail: npa@mch.dk

     keyboard_arrow_up