Forældreskolen

  Forældreskolen vil fokusere på uddannelsen af forældre i forståelse af deres børns gaming.

  Forskellen mellem generationerne er stor. Vi vil forsøge at skabe en bro, et talerør, gerne begge dele, hvor generationerne kan kommunikere og mødes omkring det "at game".

  Vi kommer til at afholde to forældremøder, som skal skabe rum for undren, spørgsmål og udarbejdelse af rimelige regler. Ud over de to workshops vil der blive afholdt to masterclasses af forældre, som har været på rejsen fra uforstående til indlevende. Visk tavlen ren, for det du troede, du vidste. Kom og deltag i Forældreskolen.

   Esport Danmark vil i denne talk synliggøre fænomenet ”Den virtuelle skolegård”.

   Forestil jer en folkeskole der ikke mener det er relevant med gårdvagten. 3. klasserne må selv tage kampen med 8. klasserne, og der er ingen som tager hånd om børn der falder eller blive mobbet. Med andre ord den online og digitale arena som børn og unge interagerer i hver dag.

   Alt for længe har dette været voksenfrit land. Der er brug for nogle voksne, som forstår og agerer i den virtuelle skolegård, så det ikke er de største og groveste, der bestemmer tonen og indholdet.

   Speaker 

   • Lasse Holmgreen Jensen, Oneway Esport
   • Torsten Topbjerg, Støvring Esport
   • Laust Næsbye Korsholm Maarbjerg, Lærer, Kirstinebjergskolen

   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 10:30 til 11:15 i Hal F på Talks scenen

   Anden time er en masterclass med DGI, hvor forældre fra foreningen Faaborg Esport kommer og fortæller om deres rejse fra at være afvisende overfor timer foran skærmen til at acceptere gaming som en social og givende aktivitet. Faaborg Esport fortæller her lidt om deres historie: Faaborg Esport blev til for 2 år siden, da vores egen dreng manglede et fællesskab omkring gaming og esport. Vi havde en vision om, at han nok ikke var den eneste og vi fik ret. Vi nåede hurtigt op på 50 lokale medlemmer åbning. Børn med lyst til esport og et fælles tredje. Hvor vi i starten havde meget fokus på bredden, er vi nu der, hvor vi også er i gang med at udvikle talenter og deltager derfor med vores mainhold i blandt andet Powerligaen.

   Vi har fundet ud af, at vi som forening gerne vil skabe en rød tråd fra begynder til talent og videre ud til de helt store hold. Men vi går aldrig på kompromis med bredden, som også deltager i DGI ligaen. Faaborg Esport har et solidt og godt forældresamarbejde, der bygger på et stort oplysningsarbejde, om alt det gode esport kan samt trygge rammer.

   Speakers

   • Thomas, Stina og Tristan Greve, Faaborg Esport

   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 11:30 til 12:15 i Hal F på Talks scenen

   I Tredje time ringer Jyske Bank ind til en snak om virtuelle værdier i gaming, hvor psykolog ved center for ludomani, Aarhus Universitet, Johan Eklund, projektleder og psykolog ved Center For Digital Pædagogik og Scammed Stine Helding Rand samt Morten Byskov, Gamerpay kommer til at snakke om fænomenet bag at købe virtuelle objekter og skins samt de udfordringer, der er i fænomenet så som betting og scamming.

   Speakers

   • Johan Eklund, Psykolog - Forskningsklinikken for Ludomani, Aarhus Universitet
   • Stine Helding Rand, psyskolog og projekleder på Scammed ved CFPD
   • Morten Byskov, Gamerpay


   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 12:30 til 13:15 i Hal F på Talks scenen

   Esport Danmark og DGI inviterer til Forældremøde lørdag den 23. april kl. 13.30 

   På forældremødet vil der blive samlet op på de tre tidligere lektioner: Den Virtuelle Skolegård (Virkelighed); De Gode Rolleforældre; og Penge i Gaming. Her får du som interesseret og undrende forælder, lærer eller pædagog mulighed for at stille lige præcis det spørgsmål, du gerne vil have svar på i forhold gaming og esport, til et panel af eksperter. Vi slutter forældremødet af med at finde 5 gode råd, du kan tage med derfra.

   Speakers:

   • Lasse Holmgreen Jensen, Oneway Esport
   • Laust Næsbye Korsholm Maarbjerg, Lærer, Kirstinebjergskolen
   • Torsten Topbjerg, Støvring Esport

   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 13:30 til 14:15 i Hal F på Talks scenen

   Esport Danmark vil i denne talk undersøge fænomenet ”Den virtuelle virkelighed”. For voksne er der bred enighed om at man skal ses for at være "rigtig sammen". Men unge sondrer ikke mellem at være social online eller offline. For dem har sociale online oplevelser samme betydning som det at mødes på fodboldbanen eller i skolen. De sociale interaktioner og positive samt negative oplevelser unge har online, er virkelige. Hvordan skal man som forælder erkende, anerkende og forholde sig til dette?

   Speakers:

   • Louise Anker Nexø, Sociolog PHD. Aalborg Universitet
   • Anne Fiskalii, Psykolog, forskningsklinikken for ludomani, Aarhus Universitet
   • David Ekdahl, PhD, Filosofi Syddansk Universitet
   • Morten Saxtorf, Psykolog

   Du kan opleve denne Talk søndag d. 24. april. fra 13:15 til 14:00 i Hal F på Talks scenen

   Anden time er en masterclass med DGI, hvor forældre fra foreningen Faaborg Esport kommer og fortæller om deres rejse fra at være afvisende overfor timer foran skærmen til at acceptere gaming som en social og givende aktivitet.

   Faaborg Esport fortæller her lidt om deres historie: Faaborg Esport blev til for 2 år siden, da vores egen dreng manglede et fællesskab omkring gaming og esport. Vi havde en vision om, at han nok ikke var den eneste og vi fik ret. Vi nåede hurtigt op på 50 lokale medlemmer åbning. Børn med lyst til esport og et fælles tredje. Hvor vi i starten havde meget fokus på bredden, er vi nu der, hvor vi også er i gang med at udvikle talenter og deltager derfor med vores mainhold i blandt andet Powerligaen. Vi har fundet ud af, at vi som forening gerne vil skabe en rød tråd fra begynder til talent og videre ud til de helt store hold. Men vi går aldrig på kompromis med bredden, som også deltager i DGI ligaen. Faaborg Esport har et solidt og godt forældresamarbejde, der bygger på et stort oplysningsarbejde, om alt det gode esport kan samt trygge rammer.

   Speakers:

   • Thomas, Stina og Tristan Greve fra Faaborg Esport

   Du kan opleve denne Talk søndag d. 24. april. fra 14:15 til 15:00 i Hal F på Talks scenen

   Politiets Online Patrulje er en nyopstartet enhed, som har til formål være tryghedsskabende og tilstedeværende på forskellige sociale medier og gaming platforme. I takt med at borgere i Danmark, og især børn og unge, bruger mere og mere tid online, er kriminaliteten i høj grad rykket med udviklingen. Politiets Online Patrulje skal derfor være til stede på online medier for at kunne bekæmpe kriminaliteten, samt give børn og unge en kommunikationsmulighed til politiet gennem eksempelvis Messenger.

   Kom og hør mere om Polititets online patrulje på Talks-scenen i Hal F søndag den 24. april kl. 15.15 til 16:00

    

   Esport Danmark og DGI inviterer til Forældremøde søndag den 24. april. På forældremødet vil der blive samlet op på de tre tidligere lektioner: Den Virtuelle Virkelighed og De Gode Rolleforældre. Her får du som interesseret og undrende forælder, lærer eller pædagog mulighed for at stille lige præcis det spørgsmål, du gerne vil have svar på i forhold gaming og esport, til et panel af eksperter. Vi slutter forældremødet af med at finde 5 gode råd, du kan tage med derfra.

   • Louise Anker Nexø, Sociolog, PHD. Aalborg Universitet
   • Anne Fiskali, psykolog, Aarhus Universitet
   • David Ekdahl, Syddansk Universitet
   • Morten Saxtorf, psykolog

   Du kan opleve denne Talk søndag d. 24. april. fra 16:15 til 17:00 i Hal F på Talks scenen

   keyboard_arrow_up