Gamerkultur og fællesskaber

  Gamerkultur -og fællesskaber vil fokusere på elitekultur, subkulturer, fællesskaber, foreninger og communities inden for gamingverdenen. Gaming er ikke fase, men en livsstil som skal tages seriøst af forældre, foreninger og samfundet. Det er vigtigt at have kendskab til, hvad børn og unge bruger deres tid på.

  De syv talks inden for gamerkultur- og fællesskaber vil undersøge fænomenet gaming fra alle vinkler og komme omkring vigtige emner som køn, hadtale, inklusion, karriere, ansvar og sundhed.

   Hvordan får man mere bevægelse og fysisk aktivitet ind i esporten på en sjov og naturlig måde? Det sætter vi fokus på i dette projekt, som laves i samarbejde med Center for Ungdomsstudier og med bidrag fra Aalborg Universitet. 

   Speakers:

   • Asbjørn Badsberg Jensen, Projektleder, Center for Ungdomsstudier
   • Jørgen Rossen, Esportskonsulent, DIF

   Du kan opleve denne Talk fredag d. 22. april. fra 19:15 til 20:00 i Hal F på Talks scenen

   Rico Corneliussen, Direktør ved Esport Danmark kommer og fortæller om Esport Danmarks arbejde som et landsdækkende forbund, der varetager alle led i esportens fødekæde. Fra bredden, talentudvikling til fremme af esportsudøvere, der dyrker sporten på elitevilkår. Han vil yderligere komme ind på, hvordan Esport Danmark arbejder for fremme af sportens vilkår og skabe sammenhængskraft mellem sportens interessenter.

   Speakers:

   • Rico Corneliussen, Direktør, Esport Danmark

   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 14:20 til 14:55 i Hal F på Talks scenen

   Børn, I skal kende jeres rettigheder – for de er jeres! De er jeres, hvad enten I bevæger jer i skolegården, på fodboldbanen eller på Snap og TIKTOK. Andre skal også kende jeres rettigheder, og de skal overholde dem. Hvis det glipper, råber I op – og I råber højt! Jeres rettigheder skal guide og beskytte jer. De skal skabe tryghed og sikkerhed, hvor end I er. Esport Danmark inviterer til en talk med Unicef og repræsentanter fra FN's Børneresolutionen samt to kendte streamere Wonderbai og Munni og Claus Agergaard fra Agergaard management, hvor de vil snakke om børns rettigheder online.

   Speaker 

   • Mette Kim Bohnstedt, Child Participation Program Leader, Unicef Denmark
   • Claus Agergaard, Agergaard Management;
   • Jens "Wonderbai" Sætter-Lassen,
   • Munni Chowdhury, Repræsentanter fra FN's Børne resolution

   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 16:00 - 16:45 i Hal F på Talks scenen

   Gaming og Esport er blevet allemandseje i Danmark og er ikke længere forvist til kældre og gamle klublokaler. Flere og flere uddannelsesinstitutioner bruger gaming og esport aktivt i deres uddannelser, der kan understøtte og fastholde sårbare unge i uddannelse. Set med et bredere perspektiv er det en sportsgren, der er igang med at blive anerkendt som en aktivitet, der styrker sociale relationer og kompetenceudvikling hos unge mennesker på vej i arbejde. 

   Speakers:

   • Sten Knuth, Idrætsordfører og Næstformand i Børne- og undervisningsudvalget, Venstre 
   • Safaa Mohamed Ali, Projekt-og forskningskonsulent, Væksthusets forskningscenter
   • Victor Bruun de Neergaard, COO, Tricked Esport
   • Lasse Holmgreen Jensen, Direktør, Oneway Esport

   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 17:00 til 17:45 i Hal F på Talks scenen

   Lørdag aften kommer vi til at afholde et esportspolitisk topmøde, hvor vi har inviteret nogle Danmarks mest fremtrædende stemmer på området til en status på tilstanden for esport og gaming i Danmark samt hvor udviklingen bærer hen. Kom og oplev den spændende snak om esport og gaming Danmark i dag og i morgen. 

   Speaker:

   • Sten Knuth, Idrætsordfører og Næstformand i Børne- og undervisningsudvalget, Venstre 
   • Mads Didriksen, Esportskonsulent, DGI
   • Jørgen Rossen, Esports-konsulent, Danmarks Idrætsforbund 
   • Rico Corneliussen, Direktør, Esport Danmark.

    Debatten modereres af Martin Fritzen, Udviklingskonsulent, Dansk Firmaidræt.

   Du kan opleve denne Talk lørdag d. 23. april. fra 19:30 til 20:15 i Hal F på Talks scenen

   Forældrene, skolen og markedet har opdraget vores unge til at være hierarkiløse og kreative, og i høj grad være drevet af mening og formål. De er også i gang med at tage et oprør med traditionelle kønsopfattelser og de kræver, at klimaet, verden, økonomien og livet selv er mere i balance. For de er samtidig også mere sårbare og udsatte end nogen tidligere ung generation – og kan genkende det i verdens tilstand.

   Så på den ene side er de bomstærke og uafhængige af de systemer, som samfundet prøver at putte dem ind i – og på den anden side mere skrøbelige. Hvordan støtter man dem bedst som forælder og bedsteforælder? Og som leder og arbejdsgiver? For uanset om vi vil det eller ej, så viser de os vejen til fremtiden!

   Dur det?

   Speaker

   • Emilia Von Hauen, Kultursociolog, international foredragsholder, forfatter og kommentator. 

   Du kan opleve denne Talk søndag d. 24. april. fra 10:30 - 11:15 i Hal F på Talks scenen

   Kom og lær mere om CS:GO og skins. Deltag i den store CS:GO Skin Quiz og vind fede præmier. Få også muligheden for, at få dit inventar vurderet. Måske der gemmer sig guld? Unge som ældre bruger mange tusinde kroner på de digitale våben og det kan der være en helt forståelig grund til. Om du er noob eller Global Elite, så får du her muligheden for at lære noget nyt, når GamerPay kommer på scenen og taler om den kultur der findes omkring skins til spillet Counter Strike.

   Speaker 

   • Morten Byskov

   Du kan opleve denne Talk søndag d. 24. april. fra 12:15 - 13:00 i Hal F på Talks scenen

   keyboard_arrow_up