Oplev cosplay til
Gamebox Festival

Tilmelding til Gamebox 2024 Craftmanship

Cosplayaktiviteter

Craftmanship konkurrence lørdag

Cosplay catwalk

Hvad er cosplay?

Cosplay er en kreativ og livlig subkultur, hvor man klæder sig ud som ens yndlingsfigurer fra f.eks. spil, tegneserier, film, tv-serier og mere. Selve ordet "cosplay" er en sammensmeltning af "costume" og "play", og det er netop, hvad det handler om: iføre sig kostumer og fordybe sig i rollen som ens elskede karakterer. Fra nøjagtige gengivelser til fantasifulde variationer er cosplayere dedikerede til at bringe disse figurer til live.

Cosplay kan vel nærmest kaldes det ultimative udtryk for fankultur. Herigennem bliver der også skabt et fællesskab cosplayerne imellem - både via kærligheden til karaktererne men også selve håndværket med at lave sine egne kostumer.

I cosplayområdet finder du også et fotostudie, hvor du kan få taget billeder af dit cosplay.

Cosplayområdet er skabt i samarbejde med:

Gamebox Festival partner: Cosplay Aarhus

Gamebox Festival partner: Warcrafters

Cosplay til Gamebox Festival i Herning, Danmark

Kom i cosplay til Gamebox Festival

Gamebox: cosplay konkurrence

Deltag i Craftmanship konkurrencen

Om konkurrencen

Er du stolt af dit cosplay, og klar til at vise det frem for et entusiastisk publikum og erfarne dommere? Gamebox Festival er det perfekte sted for dig, uanset om det er dit første cosplay eller dit hundrede! Så er her chancen for at vinde fede præmier, mens du knytter nye venskaber.

Craftmanship konkurrencen består af to dele: Prejudging, som finder sted før showet med vores 3 dommere, hvor du kan vise og forklare dommerne om dit kostume og dets process. Prejudging varer ca. 5 minutter pr. person.

Anden del af Craftmanship består af en catwalk på scenen, hvor du vil skulle vise dit kostume frem. Det anbefales i denne forbindelse at forberede en række poses, der kan benyttes på scenen. Til catwalken vil der også skulle indsendes en dansk beskrivelse af dit kostume samt din process, som vil blive læst op under catwalken.

Har du spørgsmål til konkurrencen, kan du kontakte Cosplay Aarhus på kontakt@cosplayaarhus.dk

Præmier

 • 1. plads: 3.000,-
 • 2. plads: 1.500,-
 • 3. plads: 500,-
 • Dommerfavorit 1: 500,-
 • Dommerfavorit 2: 500,-
 • Dommerfavorit 3: 500,-

Regler

Selvom vores Craftmanship konkurrence først og fremmest handler om at have det sjovt og få en fantastisk oplevelse, så bliver vi selvfølgelig nødt til at nedsætte nogle regler, som skal overholdes.

 • Man kan kun deltage alene.
 • Det er kun tilladt at deltage med selvlavede kostumer.
 • Dit kostume skal være PG-13 (dvs. ikke kun bestå af undertøj).
 • Du er ikke sikret en plads i konkurrencen, før din ansøgning er blevet godkendt. Der vil blive sendt en mail angående status på ansøgningen.
 • Du må ikke genbruge cosplays, der har vundet en pris til en tidligere convention. (Hvis dette opdages, medfører det automatisk diskvalificering.)
 • Levende ild, fyrværkeri, kemikalier og væske, der kan tilsvine scenen, må ikke medbringes på scenen af hensyn til de øvrige deltagere.​ Dette inkluderer også konfetti.
 • Du må ikke kaste objekter ud over scenekanten/mod publikum under din optræden.
 • Vi henviser til den Danske Våbenlov, som er gældende under hele festivalen.
 • Våben af metal må ikke medbringes på scenen.
 • Våben/props med spidse ender (f.eks. ståltråd der stikker ud) er ikke tilladt.
 • Våben der forestiller skydevåben, skal have enden af løbet markeret med rødt tape. Dette skal gøres hjemmefra.

Tilmelding

Herunder finder du tilmeldingsblanketten til Gamebox 2024 Craftmanship. Din tilmelding vil blive gennemgået af Cosplay Aarhus, som også vil kontakte dig efterfølgende. Dit tlf. nr. bruges kun hvis vi skal i kontakt med dig på dagen.

Du bedes vedhæfte 5-10 work in progress-billeder (pak filerne i en samlet zip mappe) og en beskrivelse af dit cosplay, som kan bruges under din fremvisning på catwalken. Den kan f.eks. indeholde, hvilke teknikker og materialer, du har brugt, hvor lang tid det har taget o.lign. Vedhæft beskrivelsen som et Word el.lign. dokument - ikke mere end en ½ side.

Deadline: forlænget til mandag 15. april

Mød dommerne

Til at bedømme vores Craftmanship konkurrence har vores samarbejdspartner Cosplay Aarhus fundet tre kompetente dommere, som tilsammen har mere end 20 års cosplayerfaring.

De har hver isæt skrevet en lille hilsen, som du kan læse herunder. 

Caroline / Caspian Cosplay

Hej allesammen!
Jeg er Caspian Cosplay, og jeg har været en del af cosplay community i mange år efterhånden.

Jeg ser meget frem til at se alle jeres fantastiske kostumer til Gamebox, og er allerede nu virkelig begejstret for at få lov til at opleve jeres kreationer tæt på, som dommer i cosplay konkurrencen! 

Mit speciale holder meget i det sytekniske, som jeg også er uddannet indenfor. Her er der tale om materialevalg og... Ja, alt der faktisk har været i kontakt med en nål - eller en limpistol, hvis man foretrækker at sammensætte tekstiler med den metode.

Udover det sytekniske, så lægger jeg også meget vægt på makeup, hvad end det er bodypaint, SFX eller en eyeliner som bare sidder perfekt - så er jeg spændt på at se det hele!

Jeg håber på at I vil tage godt imod mig, og vi ses til Gamebox 2024!

Foto: Mai Aggestrup
Cosplay: Mikazuki Munechika fra Touken Ranbu

Gamebox: Cosplay Craft konkurrence, Danmark

Lupin

Hello, jeg er Lupin_cosplay, 24 år og begyndte at cosplaye for ca. 9 år siden. Jeg blev interesseret i cosplay gennem Anime og videospil, nu om dage er de fleste af mine cosplays fra videospil eller vesten tegneserier.

Det jeg elsker ved at cosplaye er at udfordre mig slev, ved at prøve at ligne karakteren så meget som muligt, jeg elsker at prøve nye ting når jeg laverer mine cosplays, især hvis det er ting jeg ikke har prøvet før. Det nyeste jeg prøver at lærere mere om er foam armor og paryk styling.

Som dommer kommer jeg nok mest til at fokusere på kvaliteten af cosplayet, og ville elske at se/høre om forskellige teknikere der er blevet brugt til at lave cosplayet.

Foto: GreenBeanCosplay
Cosplay: Kassandra fra Assassin's Creed Odyssey

Gamebox: Cosplay Craftmanship konkurrence, Danmark

Vincent / Vince

Hej allesammen!
Jeg hedder Vincent, og jeg er utroligt begejstret for at være dommer her til Gamebox Festival. Jeg ser virkelig frem til at se, hvad I alle har at byde på!

Jeg har været en del af cosplaymiljøet siden 2014 og har haft den glæde at vinde flere priser inden for håndværk - herunder priser for parykker, dommernes favorit og priser for optrædener.

Mit speciale ligger inden for parykker og de små detaljer i rekvisitter. Jeg er vild med rekvisitter og alt, hvad man kan gøre med dem. Og en godt stylet paryk kan aldrig gå galt. Alt i alt går jeg mest op i håndværk. Når jeg taler om små detaljer, mener jeg virkelig små detaljer. Ting, som man måske ikke engang lægger mærke til ved første øjekast, men som får dig til at føle dig mere som din karakter. A+!

Det er en kæmpe ære at blive inviteret til Gamebox Festival, og jeg kan næsten ikke vente med at se jer alle sammen og jeres kreationer! Jeg er også meget åben for at give feedback efter prisuddelingen, hvis det ønskes. Vi ses!

Foto: GreenBeanCosplay
Cosplay: Pulsefire Ezreal fra League of Legends

Gamebox Festival: Cosplay Craftmanship konkurrence

Cosplay Catwalk

Er du ivrig efter at fremvise dit cosplay, men foretrækker en mere afslappet atmosfære end en konkurrence?

Deltagelse i Catwalk kræver ingen forhåndstilmelding; du kan blot tilmelde dig til selve Gamebox Festival. Det er en fantastisk mulighed for at dele din passion, møde ligesindede cosplay-entusiaster og nyde atmosfæren af kreativitet og fællesskab.

Så tag dit cosplay på, kom med, og vær en del af en uforglemmelig oplevelse.

Mød Cosplay Aarhus til Gamebox Festival

Følg dem også på deres hjemmeside, Facebook og Instagram.

 

Hvad er Cosplay Aarhus?

Cosplay Aarhus er en ny forening med et budskab om at bringe mere cosplaymiljø til Aarhus og omegn. 

Deres mål er at gøre det muligt for især unge at dyrke nørdede hobbyer og aktiviteter inden for cosplay og andre fankulturer sammen med ligesindede i et lokalt fællesskab. Foreningen vil skabe trygge rammer, hvor man kan eksperimentere og udvikle kreative færdigheder, og formidle sin passion i samfundet.

Cosplay Aarhus' fremtidsvisioner 

Deres største drøm, og det de kommer til at arbejde henimod, er faste lokaler i Aarhus. Disse kan f.eks. bruges til at have et lille cosplayværksted, sociale aktiviteter og bare have et fedt mødested for medlemmerne. 

I løbet af 2024 starter de en række éndagsarrangementer, hvor der f.eks. vil være paneler, workshops, quizzer, en pop-up Maidcafé, eller hyggelige film- og brætspilsaftener. 

Hvordan du kan hjælpe

Du kan hjælpe ved at tilslutte dig som medlem for kun 100 kr. om året. Det kommer til at hjælpe foreningen med at lave små og store events i og omkring Aarhus, og på længere sigt at kunne få faste lokaler i Aarhus. 

Hvis du vil være med til at gøre en forskel, så bliv en del af holdet og giv en hjælpende hånd med til arrangementerne, eller før dine egne idéer ud i livet gennem foreningen.

Mød atter Warcrafters til Gamebox Festival

Glæd dig til at gå på opdagelse i Warcrafters flotte udstilling af cosplay med kostumer og props. 

Warcrafters består af 8 danske cosplayere, der deler en passion for World of Warcraft og andre Blizzard-spil. Deres mål er at skabe en ny dimension på events som Gamebox Festival, hvor folk i alle aldre og interesser kan komme og blive underholdt og imponeret. Selvom deres tema er "Blizzard", behøver man ikke have kendskab til spillene og universerne for at nyde de flotte kreationer!

Følg dem også på deres hjemmeside, Facebook og Instagram.

Aktivitet til Gamebox: Cosplay

Aktivitet til Gamebox Festival: Cosplay

Aktivitet til Gamebox: Besøg cosplayområdet

Oplev Gamebox Festival

Glæd dig til at dykke ned i et hav af spændende og sjove aktiviteter for hele familien. Gå på opdagelse i en verden af gaming.

Køb billet

Hold dig opdateret

Få løbende info om, hvad du kan opleve på næste Gamebox Festival. Samtidig deltager du i lodtrækningen om 2x 3-dagsbilletter til Gamebox Festival 2024.

Vind billetter

keyboard_arrow_up