Konference - Jyske Bank, Dansk LudomaniKomité og Esport Danmark

Gaming, Gambling & Ungdomskultur

Fredag d. 19. april 2024 kl. 09.00-15.00

Køb billet

3 Keynotes

3 Deep Dives

Paneldebat

Konferencen

Jyske Bank, Dansk LudomaniKomité og Esport Danmark har samlet en lang række af organisationer, der arbejder for bedre forhold for unge, når de færdes digitalt. Gaming er kommet for at blive, og vi skal fejre gamingens mange positive ting hele weekenden. Men der er også ting, vi bør bekymre os om. Derfor tager vi afsæt i to overordnede problemstillinger; formiddagen handler om unge og deres tidsbrug, mens eftermiddagen omhandler de økonomiske konsekvenser og stigningen i ludomani blandt unge.

Pris: Kr. 150,-

Inkl. i prisen er forplejning undervejs i form af morgenmad, sandwiches, kaffe og kage.

For at købe billet til konferencen, skal du taste invitationskoden: "GB24konference" i vores billetsystem.

Program

Velkomst ved Sofus Bynge fra Astralis

Center for Digital Pædagogik & Safer Internet Center DK

Fagkonsulent ved Center for Digital Pædagogik, Emil Ludvigsen vil fortælle, rammesætte og nuancere gaming blandt børn og unge på godt og ondt. Hør om de spilvaner, kulturen online og nogle perspektiver på gaming i relation til særligt sårbare unge.

 

3 Deep Dives

Deep Dive 1: Free-to-Play, data og de digitale forretninger

Emil Ludvigsen, Fagkonsulent ved Center for Digital Pædagogik: Dystre modeller – Fokus på forskellige spils forretningsmodeller og hvad vi kan/bør bekymre os om.

Deep Dive 2: Gaming & Risikoområder

I denne deep-dive vil Mikkel Fjelstrup Brennum, Medierådet for Børn og Unge og Johan Eklund, Forskningsklinikken for Ludomani adressere bekymringer om gaming og introducere nuancer til forståelsen af området.

Sessionen åbnes op med et introducerende oplæg fra Forskningsklinikken for Ludomani om udfordringer og risici på gamingområdet. Herefter vil der være mulighed for at forældre og foreninger vil kunne stille konkrete spørgsmål, adresseret både til Medierådet og Forskningsklinikken for Ludomani. 

Deep Dive 3: De ambitiøse unge

DIF & Esport Danmark, Christian Cramer & Peter Anker Christensen: Når unge bliver ambitøse omkring deres esport, kræver det ofte mange timer foran skærmen. Men hvordan balancerer vi tiden, og hvordan skildrer vi mellem gode og dårlige vaner. Hvordan spotter vi, hvornår man flygter ind i det digitale, og hvornår der trænes målrettet.

Gæster: Asger Ravn fra Astralis, og Anne Fiskaali fra Center for Digital Pædagogik

*The problematic coexistence of "internet gaming disorder" and esports

 

Virtuelle økonomier, platformsøkonomier og gråzonen mellem gaming og gambling

Anne Mette Thorhauge forsker i computerspil, platforme og forretningsmodeller ved Institut for Kommunikation ved Københavns Universitet. Hun har netop udgivet en bog om spilplatformen Steam.

 

I dette oplæg opridser Rune K.L. Nielsen den nyeste forskning og viden i krydsfeltet mellem gaming og gambling.

Rune K. L. Nielsen, ph.d., cand.it, cand.psych, er lektor i spilpsykologi. Hans forskningsinteresser spænder over medieeffekter, adfærdsafhængighed, skæringspunktet mellem gambling og gaming, monetiseringsstrategier og platformsøkonomi i digitale spil, esport og udsatte unge. 
I 2019 blev Rune tildelt Tietgenprisen, tidligere kendt som Tietgen Guldmedaljen, den ældste danske forskningspris inden for samfundsvidenskaberne. Prisen gives til talentfulde forskere, der udfører erhvervsrelevant forskning inden for humaniora og samfundsvidenskab, og som har opnået resultater på internationalt niveau.
Al Runes forskning er frit tilgængelig her

Paneldeltagere:

  • Johan Eklund, psykolog hos Forskningsklinikken for Ludomani 
  • Bergur Løkke Rasmussen, Moderaterne, medlem af Europa-Parlamentet
  • Sørine Vesth Rasmussen, Tech Policy hos Børns Vilkår, medlem af EU-arbejdsgruppe omkring regulering af Tech
  • Morten Rønde, CEO Spillebranchen
  • Rico Corneliussen, Direktør Esport Danmark

Moderator: Thomas Stokholm

Konferencen Gaming, Gambling & Ungdomskultur arrangeres i samarbejde med:

Er du i tvivl om noget?

Fandt du ikke den info du skulle bruge, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne med alle spørgsmål - store som små.

Kontakt os

keyboard_arrow_up