Gamebox Cosplay Craftmanship - GCC

   Gamebox Festival introducerer cosplay! 
   Cosplay er en kreativ hobby med fokus på craftsmanship og showmanship, hvorigennem karakterer fra animation, videospil, film og mytologi, bringes til live gennem udklædning.
   Det kræver både tid og penge at cosplaye, og derfor vælges ofte karakterer fra medier som cosplayeren holder særligt af.
   Gennem cosplay brydes grænsen mellem den digitale verden af computerspil, og den virkelige verden og vi ønsker at kaste et spotlight på denne særlige måde at engagere med gaming som fan!
   I en cosplay craftsmanship konkurrence er der særligt fokus på konstruktionen og detaljerne ved kostumet: F.eks. materialevalg, metoder (syning, metalarbejde, elektronik), makeup og styling. 

    Konkurrencen

    Vi ønsker at give cosplayere i hele Danmark en mulighed for at deltage i en fantastisk craftsmanship konkurrence ved Gamebox Festival og showcase jeres passion og kreativitet! Det vil være muligt at stille op med tildigere cosplays der har været med til andre konkurrencer.

    Stil op med jeres største, vildeste cosplay og vind fede præmier i én eller flere kategorier! 

    Cosplayshowet vil finde sted lørdag aften d. 23. april kl. 21:00

    Vi er snart klar med det præcise tidspunkt!

    Check-in til showet og pre-judging vil dog finde sted fra kl. 14:00 lørdag, så det er vigtigt at deltagerne er til stede på festivalen om formiddagen.

     

    Format

    Konkurrencen er simpel. ICONIC x Gamebox Festival vil være craftsmanship baseret, så det betyder, at man bare skal showcase sit cosplay på scenen. Der vil være 5 minutters pre-judging pr. deltager sammen med vores tre skønne dommere (følg med når de annonceres), efterfulgt af en walk-on showcase på scenen for publikum og dommere, hvor I får mulighed for at fremvise jeres cosplay i aktion! 

    Læs med for kategorier, regler og tilmelding.

    ICONIC Cosplay Lounge: 

    Der vil være en cosplaylounge i hele expo åbningstiden, der er til rådighed for alle cosplayere at benytte for a klæde om på eventet. Cosplaydeltagerne til showet vil derudover modtage gratis adgang til dem og en assistent, samt gratis kaffe, vand, samt mad på konkurrence dagen.

    Det vil være muligt at efterlade sager i loungen, dog tager vi ingen forbehold for værdisager. Dette er kun for cosplayere, eller assistenter for deltagene i konkurrencen! 

    Åbningstider på ICONIC Cosplay Loungen: 

    Fredag 16 - 22 
    Lørdag 10 - 22
    Søndag 10 - 18 

     DOMMERE

     Vi har inviteret tre fantastiske dommere og glæder os til at introducere dem for jer! Følg med når vi annoncerer dem én af gangen over de næste par måneder.

      Dommer 1: 
      Surine Cosplay

      Fire gange dansk cosplay repræsentant ved World Cosplay Summit i Japan & European Cosplay Gathering i Frankrig.

      Land: Danmark

      Fotograf: Marquard Photography

      Instagram

      Facebook

      Twitter

      YouTube

       

       Dommer 2:
       Zibartas Cosplay

       Gennem metalarbejde, elektromekanik, programmering og LED lys, skaber Zibartas visuelt og teknisk imponerende cosplays, som giver nyt perspektiv på konstruktion og funktion i karakterdesign. 

       Land: Danmark (sprog: engelsk)

       Instagram

       Facebook

       Twitter

       YouTube

        Dommer 3:
        Yuji Koi

        Professionel kvindelig cosplayer, World Cosplay Summit repræsentant - over 180k følgere på Instagram, Facebook og TikTok! 

        Land: Schweiz/Vietnam (sprog: engelsk)

        Fotograf: vityaphotography.com 

        Instagram

        Facebook

        TikTok

        Youtube

         

         Kategorier & bedømmelse

         Præmier annonceres snarest og på sociale medier.

          

         BEST CRAFT

         I denne kategori kåres tre vindere! Vores dommere vil se efter kvaliteten af håndværket, variationen og kompleksiteten af valgte metoder, materialevalg og adaption af karakterdesign til kostumet!
          
         1. Plads: 10.000 kr. 
         2. Plads: 7.000 kr.
         3. Plads: 4.000 kr.

          

         BEST WIG

         Her kåres én vinder. Dommerne vil se efter styling, teknik, farve, finish og karakter-troværdighed! 
          
         Vinder: 1.337 kr.

          

         BEST PROP

         Der kåres én vinder i denne kategori! Prop defineres som en genstand, der holdes eller er påsat cosplayet, men som har en funktion for karakteren ud over at være påklædning, dvs fx: våben, vinger, kæledyr, transportmidler etc. Kriterierne for bedømmelse vil være detaljeorientering, materialevalg, metodevalg, holdbarhed/funktion samt finish!
          
         Vinder: 1.337 kr.

          

         DOMMER FAVORITTER

         Her vælger hver dommer én cosplayer, som særligt skilte sig ud for dem, og vil i kåringen fortælle, hvad det var ved netop dette cosplay, som gjorde det særligt imponerende! Der vil være 3 vindere!
          
         1. Dommer favorit: PRÆMIE ANNONCERES SNART
         2. Dommer favorit: PRÆMIE ANNONCERES SNART
         3. Dommer favorit: PRÆMIE ANNONCERES SNART

          Tilmelding

          For at deltage kræver det blot, at du tilmelder dig via linket herunder!
           
          Da konkurrencen er craftsmanship fokuseret, er vi særligt interesseret i at se de materiale- og metodevalg, du har taget, samt de detaljer der gør hele forskellen for kostumet! Vi vil gerne se hvordan du har arbejdet med at at bringe karakteren til live!
           
          Du vil bl.a. blive bedt om at give os:

          • Referencebilleder af karakteren + en beskrivelse af hvorfor du har valgt dem
          • Et portfolio til pre-judging: Dette kan være procesbilleder eller close-ups af kostumet, med relevant beskrivelse af dine metoder og materialevalg. Det er dette portefølje, du skal tale ud fra til prejudging, hvor du har 5 minutter sammen med dommerne!
           • Denne bedes I om at udforme på engelsk, eftersom vi har internationale dommere!
           • Max 4 sider
           • PDF eller slide-show format
          • 2-3 showcase billeder af dit cosplay 

          Vi anbefaler at du uploader alting til et Google Drive i mapper med tydelige titler f.eks.: "reference", "portfolio" og "showcase".

          Tilmeldingen vil være åben indtil d. 12. april kl. 12:00 med et max antal pladser på 30 deltagere! Jer som i første omgang ikke får plads, vil komme på venteliste!

           Regler

           Kostumer:

           • Siden der er tale om en craftsmanship konkurrence, så skal du have lavet minimum 80% af kostumet selv - og de sidste 20% kan ikke indgå i bedømmelsen til pre-judging.
           • Alle karakterer er tilladte! Originale designs i form af avatars i videospil er også velkomne!
           • Familievenlig: Gamebox Festival har en bred målgruppe fra børn til forældre, så vi vil gerne bede jer om at have dette i tankerne når I vælger - hvis du er i tvivl, så spørg!
           • Du bør selv kunne gå på scenen i dit kostume.
           • Cosplay props: Vi følger den danske våbenlov, og yderligere kræves det, at cosplayvåben og meget store props skal godkendes.

            Kontakt

            Hvis I har nogen spørgsmål, så tag kontakt til vores arrangører hos Waypoint.gl: allan@waypoint.gl

            Gamebox Festival x ICONIC cosplay craftsmanship konkurrencen arrangeres af MCH Messecenter Herning og Waypoint.gl i fællesskab.

               keyboard_arrow_up