Nyheder

TYVSTART PÅ GAMEBOX FESTIVAL MED KONFERENCEN GAMING, GAMBLING & UNGDOMSKULTUR

arrow_backTil oversigten

19. januar 2024

Fredag 19. april kl. 9-15 åbnes dørene for den nye spændende konference Gaming, Gambling & Ungdomskultur.

Her forener en mangfoldighed af organisationer kræfterne for at forbedre unges digitale oplevelser. Den omfattende konference sætter fokus på gamingens positive aspekter, men også på de bekymringer, der kan opstå i kølvandet af den digitale tidsalder, vi lever i.

Konferencen tager hul på emnet med en indledende ramme og nuancering af unges gamingvaner, efterfulgt af tre såkaldte Deep Dives med titlerne:
1. Free-to-Play, data og de digitale forretninger
2. Gaming & Risikoområder
3. De ambitiøse unge

Over middag byder Dansk LudomaniKomité ind med en introduktion, efterfulgt af to nøgleoplæg. Forsker i computerspil, platforme og forretningsmodeller ved Institut for Kommunikation ved Københavns Universitet, Anne-Mette Thorhauge vil dele indsigt i virtuelle økonomier og gråzonen mellem gaming og gambling, mens Rune Kristian Lundedal Nielsen, ph.d., cand.it, cand.psych, og lektor i spilpsykologi, vil belyse de såkaldte 'loot boxes.' En loot box er en virtuel kasse, som indeholder tilfældige genstande. Det kan f.eks. være virtuelle guldmønter og ingredienser, der kan bruges i spillet, et sjældent våben eller våbendesign.

Dagen kulminerer i en paneldebat, hvor deltagerne diskuterer, hvordan samfundet som helhed har et ansvar for at sikre, at børn og unge udvikler en sund forståelse for online pengestrømme.

Konferencen er en unik mulighed for at engagere sig i de komplekse aspekter af unges digitale liv og skabe dialog om nødvendige foranstaltninger for en sund udvikling. Konferencen kan både være interessant for bl.a. forældre til gamere, lærere og pædagoger, som arbejder med gaming og esport, samt virksomheder.

Konferencen Gaming, Gambling & Ungdomskultur arrangeres i samarbejde med:
- Dansk LudomaniKomité
- Jyske Bank
- Esport Danmark
- Medierådet for Børn og Unge
- Center for Digital Pædagogik
- DIF
- Forskningsklinikken for Ludomani

Læs mere og køb billet via gameboxfestival.dk/aktiviteter/konference

keyboard_arrow_up